Grip op jouw energierekening


Bereken jouw aanbod 


Dynamisch energiecontract van Live Energy


  • Energie tegen de beursprijs
  • Betaal maandelijks de werkelijke kosten
  • Dynamisch maandbedrag
  • Dagelijks opzegbaar, zonder boete
  • Draag bij aan het stabiliseren van het energienet
  • Wij regelen de overstap
  • Regel online je energiezaken met Mijn Live Energy 

Dynamisch maandbedrag 


Live Energy hanteert een maandelijks voorschot gebaseerd op het verwachte verbruik en de verwachte beurprijs van de eerstvolgende maand. 

De maandelijkse bedragen zullen variëren, aangezien het energieverbruik doorgaans verschilt tussen de winter- en zomerperiodes. Tijdens de wintermaanden wordt over het algemeen meer energie verbruikt dan in de zomer, wat resulteert in hogere energieprijzen tijdens die periode. Dit wordt veroorzaakt door een grotere vraag naar energie en een beperkter aanbod. 

Maandelijks vindt er verrekening plaats aan de hand van uw werkelijke verbruik en beursprijzen. Hoe werkt deze verrekening? Dit leggen wij graag uit aan de hand van het volgende voorbeeld: het voorschot van mei ontvang je van ons op 15 april. Dit voorschot bevat tevens de verrekening van maart. Het verschil tussen het verwachte- en werkelijk verbruik wordt gecorrigeerd. U kunt hier een voorbeeld factuur vinden inclusief toelichting. 

Na één jaar ontvang je van ons een jaarafrekening. Maandelijks betaal je 1/12 deel van je energiebelasting op basis van het geschat jaarverbruik. Bij de jaarafrekening vindt de verrekening plaats tussen het geschat en werkelijk bedrag.Risico-opslag bij traditionele leveranciers 

Bij een vast en variabel contract betaald de klant vaak een verzekering, ook wel een risico-opslag genoemd, aan de energieleverancier om zichzelf te beschermen tegen onverwachte schommelingen in de energieprijzen en andere marktvariabelen. De energiemarkt is complex en kan volatiel zijn, waarbij prijzen kunnen fluctueren als gevolg van verschillende factoren, zoals vraag en aanbod, geopolitieke gebeurtenissen en weersomstandigheden. 

Om zich in te dekken tegen deze onzekerheden, voegen energieleveranciers vaak een extra bedrag toe aan hun energietarieven. Dit bedrag dient als een buffer om eventuele verliezen te dekken als de marktprijzen stijgen en het energiebedrijf de energie tegen hogere kosten moet inkopen dan aanvankelijk was gepland. 

Hoewel deze risico-opslag het energiebedrijf beschermt, kan het voor de klant resulteren in hogere kosten, zelfs als de daadwerkelijke energieprijzen stabiel blijven of dalen. 

In het geval van Live Energy worden dynamische energiecontracten aangeboden, waarbij de klant geen risico-opslag betaalt. In plaats daarvan worden de tarieven gebaseerd op de werkelijke marktprijzen, waardoor de klant profiteert van directe prijzen zonder extra opslagen. Hierdoor krijgen klanten meer transparantie en flexibiliteit bij hun energiegebruik, terwijl ze nog steeds kunnen profiteren van gunstige marktomstandigheden.

Stap in 4 eenvoudige stappen over

Stap 1

Stel je contract samen

Stap 2

Vul persoonlijke gegevens in

Stap 3 

Stel je contract samen
Stap 4
Wij regelen de overstap